.
 

Ergotherapie voor volwassenen

"Ergotherapeuten stellen mensen in staat om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke of psychische problemen. Dit kunnen simpele handelingen zijn als eten en aankleden, maar ook meer complexe handelingen die te maken hebben met revalidatie na een ongeluk. Het werkterrein van de ergotherapeut is groot. Zo helpen ergotherapeuten kinderen die door een probleem in de oog/hand coördinatie moeite hebben met schrijven. Maar ook mensen met beginnende dementie worden door ergotherapeuten getraind om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven leven." (bron: www.ergotherapie.nl)

In praktijk komt het er op neer dat we veel bezig zijn met het adviseren en oefenen tijdens de uitvoer van dagelijkse activiteiten, maar ook het aanleren van strategieën om uw energie beter te verdelen is een belangrijk onderdeel van ergotherapie.

Voor wie?


Er kunnen diverse redenen zijn waardoor u problemen ervaart in de uitvoer van dagelijkse activiteiten. Dat kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door de gevolgen van een ziekte, een ongeluk of door ouderdomsverschijnselen.


Hier kunt u lezen wat ErgoINzicht kan betekenen bij diverse doelgroepen:


Voor meer informatie over ergotherapie voor kinderen, kijk hier.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

E-mailen
Bellen
Map
Info